Domaine Vinsmoselle

In Luxemburg besloten wijnboeren een eeuw geleden dat het beter was om samen te werken. Vanuit die gedachte werden coöperaties opgericht in o.a. Grevenmacher, Wellenstein en Remerschen die in 1966 fuseerden tot de coöperatie ‘Domaine Vinsmoselle’. Vinsmoselle is met meer dan 300 aangesloten wijnboeren marktleider in Luxemburg. Ze weten als geen ander hoe je diversiteit van de Luxemburgse bodem in het Moezeldal kan vertalen naar heerlijke wijnen.

Wijngaarden: Cotes de Remich

Het Luxemburgse wijngebied is te verdelen in 2 stukken: de noordelijke ‘Cotes de Grevenmacher’ en de zuidelijke ‘Cotes de Remich’. De grens tussen beide gebieden is het Chateau van Stadtbredimus, waar de hoofdzeten van Vinsmoselle is gevestigd. Met name de wijnen van cotes de Remich onderscheiden zich van de Duitse Moezelwijnen doordat de bodem hier minder mineraliteit van leisteen en juist meer leem bevat. Ze leveren een rijkere, ‘zuidelijkere’ smaak en daarom heeft Wijnenvandemoezel in haar assortiment juist voor de wijnen uit dit gebied gekozen.

Bijzonderheid: Crémant de Luxemboug

Een specialiteit van de Luxemburgse wijnmakers is de Crémant de Luxemburg. Deze mousserende wijn wordt volgens dezelfde methode gemaakt als in de welbekende Champagne streek. De bubbels ontstaan tijdens een 2e gisting in de fles. Domaine Vinsmoselle levert Crémants onder de merknaam ‘Poll Fabaire’, vernoemd naar de eerste coöperatiepresident Paul Faber.

Van dit wijngoed

€6,99

De Auxerrois druif is familie van de Pinot Blanc en geeft toegankelijke witte wijnen, zacht en...

€8,95

De Auxerrois druif is familie van de Pinot Blanc en geeft toegankelijke witte wijnen, zacht en...

€11,95

Geheel volgens de strenge eisen van de kwaliteitsklasse ‘Crémant de Luxembourg’ gemaakt. Deze...